Back to All Events

Meditatie 3

Online meditatie-reeks onder begeleiding van Els Basten.

Dat meditatie een positief effect heeft op de hersenen en op de gezondheid, is inmiddels – ook wetenschappelijk –  wel aangetoond:  Mensen die mediteren zijn gelukkiger, rustiger en gezonder. Meer in balans. Dat dat invloed heeft op de wereld om hen heen, kan iedereen  zich wel voorstellen. Maar dat het een nog veel grotere impact heeft, namelijk op het ‘totaalveld’ van het menselijk bewustzijn, dat begint nu  pas op grote schaal door te dringen en z’n vruchten af te werpen.  Bovendien neemt dit opmerkelijke verschijnsel in kracht toe als er  steeds meer mensen aan meedoen en als er met regelmaat gezamenlijk wordt gemediteerd. Vooral als de aandacht dan gezamenlijk wordt gericht op  een specifiek doel zijn de resultaten verbluffend. Er gebeuren wonderen als mensen gezamenlijk de aandacht zo’n 8 – 10  minuten richten op heel specifiek omschreven wenselijke uitkomsten. (Let wel: op de oplossing, niet op het probleem! Dat maakt een groot verschil.) Mensen worden weer beter, vinden opeens een baan, verrassende oplossingen dienen zich aan…

Meditatie en yoga worden langzaam maar zeker geïntegreerd in het Westerse leven, met name als tegenhanger van de drukke, overspannen, consumptie-gerichte maatschappij. In eerste instantie werd dat door velen vooral betiteld als ‘zweverig’ en ‘idealistisch’, vooral niet  realistisch. Maar ook daar kwam geleidelijk aan verandering in,  bijvoorbeeld toen meditatie ook door het bedrijfsleven werd opgepikt:  Het bleek namelijk een formule voor succes te zijn. Allerlei beroemdheden – advocaten, acteurs, kunstenaars, zangers en succesvolle  zakenlieden – verklaren regelmatig in het openbaar dat zij hun succes te  danken hebben hun dagelijkse meditatiebeoefening.

Het is geen taboe meer: Meditatie vermindert stress, houdt je scherp en bevordert de  persoonlijke ontwikkeling.

Meditatie door Els - 4 weken achter elkaar

Els begeleidt je door middel van geleide meditatie, ademhaling en stilte momenten naar een hogere vibratie, het rustpunt in jezelf, het creatiepunt, van waaruit jij je krachtige energie kunt richten op jouw doelen en wensen. Wanneer je ongestoord en vol aandacht je energie richt op iets dat je los wilt laten, wilt creëren, wilt aantrekken, dan volgt de manifestatie vanzelf.

De groepsenergie zorgt voor een bijzondere dynamiek. Els weet hoe ze eenieder zo voorbereid dat de groepsenergie ondersteunend werkt en niemand voelt van elkaar wat losgelaten wordt en niet meer gewenst is.

Dus wens je jezelf een moment van loslaten, opladen en heling, wat voelbaar na de meditatie doorwerkt in je lichaam, geest en ziel? Meld je dan nu aan!

 

Reeks van 4 meditatie-avonden.

Woensdag 24 april 20.00 – 21.00 uur

Woensdag 1 mei 20.00 – 21.00 uur

Woensdag 8 mei 20.00 – 21.00 uur

Woensdag 15 mei 20.00 – 21.00 uur

Kosten: 44 euro voor 4 avonden

-          Ontspanning ervaren en richten op je wensen en doelen

-          De groepsenergie versterkt ieders wens en doel

-          10 minuten gebundelde aandacht voor een specifiek doel op de wereld

Later Event: May 15
Meditatie 4