Abby - hond van Ernie

Op 15 december kwam Abbie, een teefje Friese Stabij, bij ons wonen. Ze was toen bijna 9 weken. We hebben altijd honden gehad maar toch flink wat informatie gelezen en ons zo goed mogelijk voorbereid. Als ze in slaap viel in haar bench gelegd, na een wandeling in haar bench etc. Al snel bleek dat Abbie in de bench geen rust vond en hard ging piepen en blaffen als we, vooral ik, de kamer uitgingen en het deurtje dicht was.

De adviezen die ik kreeg van allerlei lieve mensen en van de puppycursus hielpen jammer genoeg niet en na maanden getobd te hebben ben ik op internet gaan zoeken naar hulp. Al snel de link van Els gevonden maar nog geen stappen ondernomen. Na het bij toeval zien van de uitzending De Wandeling, waar Els behoorlijk indruk op me maakte, de stoute schoenen aangetrokken en een mail gestuurd.

Abbie heeft nu 2 sessies van Els via foto en mail gehad (communiceren en behandeling) en er zijn absoluut positieve veranderingen. Niet alleen bij Abbie maar ook in mijn houding naar Abbie toe. De verslagenheid dat het me niet lukte Abbie ‘op te voeden’ maakte plaats voor meer zelfverzekerdheid en de wetenschap dat het goed komt! , en ook hoe ik haar moeten leren stapsgewijs alleen in de bench te blijven.

Het is een fantastische ervaring ook van Abbie haar kant te horen, via Els, wat er veranderd kan worden zodat onze band sterker en intenser zal zijn.

Kortom, een cadeautje dat we Els op ons pad zijn tegengekomen.

We zijn er nog niet helemaal maar ik zie de toekomst met Abbie positief in.

Ernie