Kirby - hond van Conny

Dat dieren, en dan voor mij Kirby in het bijzonder, mij zo duidelijk iets wil leren en meegeven, heeft Els mij leren zien. Els werkt met mij en Kirby samen. Aan onze energie, onze fysieke en emotionele blokkades en aan onze verbondenheid. Els laat zien hoe Kirby en ik samen kunnen werken, ieder met onze eigen invalshoek maar samen als team om andere mensen te helpen.”
Toen ik met Els in contact kwam wilde ik natuurlijk ook het liefste concrete hapklare antwoorden. Maar Els spiegelde net als mijn hond Kirby, juist het proces wat ik, vooral door de aanwezigheid, opvoeding en ontwikkeling van Kirby, aangegaan was. En waar ik doorheen moest, in kleine stapjes, en vooral wat het me leerde.  Het waarom doet ze dit of doet ze dat juist niet? Dat was niet waar het om gaat, maar meer, “hoe sta je zelf in je kracht, je energie, wat laat ze je zien, wat heeft zij en jullie nodig? “ Het is mij al langer duidelijk dat een ieder die mijn pad kruist mij iets geeft of leert.  En met mensen praat je. Maar dat dieren, en dan voor mij Kirby in het bijzonder, mij zo duidelijk iets wil leren en meegeven, heeft Els mij leren zien. Dieren praten niet, maar ook weer wel.  Els werkt met mij en Kirby samen. Aan onze energie, onze fysieke en emotionele blokkades en aan onze verbondenheid. Els laat zien hoe Kirby en ik samen kunnen werken, ieder met onze eigen invalshoek maar samen als team om andere mensen te helpen. Mijn werk is wat ik behoor te doen. Het is echter de nieuwe ontwikkeling en verrijking daarin waarin Els ondersteunt om de tipjes van de sluier te laten oplichten. De ideeën, onzekerheden of vragen die bij mij leefden, laat ze als kwartjes van duidelijkheid vallen; het is alsof zij heel liefdevol aan mijn zijde staat en prikjes en zetjes geeft om zelf het grotere perspectief en pad verhelderd te krijgen. En daarin dan ook stappen te zetten. Dat is heerlijk. Kirby laat mij in mijn dagelijkse omgang met haar zien, dat twijfel en onzekerheid tot onrust leidt en waar ik duidelijk in mijn kracht en vertrouwen sta, dingen als vanzelf en intuïtief stromen. En dat allemaal door eens in de paar maanden ons feestje bij Els te hebben.
Els, jij hebt de rust, liefde en puurheid om te werken met de meest slimme en sensitieve honden/dieren. Kirby ontvangt je energie en je helende werking met open pootjes en is als een spons op de momenten dat ze observeert wat je met mij doet in een healing of helend gesprek. Door jou is ons proces van samen groeien en groei naar samen werken enorm verrijkt. Je hebt Kirby geholpen in haar stap om ook haar loopsheid te laten doorbreken en daarmee haar groei in haar vrouwelijke zijn. En gek genoeg lopen Kirby en ik daarin gelijk op, alleen ik op een ander stuk van het “zijn” en vrouw- zijn.  Het heeft geleid tot meer integratie van de kant die ze ook had, maar geen ruimte had, letterlijk en figuurlijk. Je leert mij om haar te schonen en te lezen. Ze wil met mij werken, maar kent daarin nog niet de grenzen. Die behoor ik met liefde te bewaren. Zoals veel dieren wellicht te veel op zich willen nemen. Jij leert mij en anderen respect voor deze bijna opofferende liefde en krachten van dieren en de gehele natuur te hebben.  Bij mij hebben de sessies bij geleid tot meer integratie van mijn echte zijn in mijn werk.
Het prachtige is dat Els in zo’n sterke verbinding staat met dieren en de natuur dat ze via de verbondenheid tussen mij en Kirby dé opening heeft van liefde om te werken aan begrip, groei, ontwikkeling en verandering van mij, de mens, als mens en als maatje van Kirby. Want voelen en dan vooral van liefde ipv ons denken maakt volgens mij verandering echt mogelijk.

Conny en Kirby