Rebel - hond van Linda en Pam

Els maakte gemakkelijk contact en Rebel voelde zich direct op zijn gemak. In amper een uur tijd gebeurde er heel veel. Ze heeft naar hem geluisterd en dat met ons gedeeld, blokkades opgeheven, hem gemasseerd en gereinigd.
Ondanks het verlies en het gemis hebben we dankzij Els' hulp dit proces met onze Rebel heel liefdevol kunnen doormaken en voelen dat Rebel ons hier dankbaar voor is. Het beeld wat Rebel ons tijdens onze eerste sessie bij Els liet zien, zien we nu nog steeds terug, breedlachend en blij, Rebel is blij waar hij nu mag zijn!

We hebben Els in 2013 leren kennen toen we hulp zochten voor onze Rebel die niet lekker in zijn vel zat. Hij trok heel veel haren uit zijn prachtige staart en had moeite met de komst van onze nieuwe aanwinst, kitten Flynn.

Els maakte gemakkelijk contact en Rebel voelde zich direct op zijn gemak.

In amper een uur tijd gebeurde er heel veel. Ze heeft naar hem geluisterd en dat met ons gedeeld, blokkades opgeheven, hem gemasseerd en gereinigd.

Aan het einde van de sessie liet hij een gezicht zien wat ik nooit zal vergeten, zo gelukzalig, bek open, tong schuin eruit, breed lachend, zittend als een groot konijn op zijn achterpoten. Dat beeld zie ik nu steeds terug. Nooit eerder heb ik hem zó blij gezien, stralend als een engel.

We hebben later nog diverse keren om raad gevraagd en steeds was het resultaat verbluffend. Ook de mantra's die Els ons aanraadde om te draaien voor Rebel hadden een heel bijzondere werking waarin hij van alles losliet, maar ook voor ons werkte dit zeer helend! De band tussen Rebel en ons werd veel hechter en dieper en zorgde er voor mij zelfs voor dat hij me enorm hielp om de weg naar mijn eigen goud te vinden!

In april 2015 werd Rebel plotseling ziek. Er werd longkanker geconstateerd in hevige mate. Eerder hadden we niets aan Rebel gemerkt. Hij was bijna 11 jaar en liep wat minder hard en ver. Vanaf dit moment ging hij heel snel achteruit, was erg benauwd en was vaak aan het kokhalzen om er iets uit te werken. We hadden heel sterk het gevoel dat Rebel niet wenste om middels medicatie en behandelingen tegen de ziekte te gaan vechten. Dit paste niet bij Rebel en niet bij ons. Hij was zichtbaar moe. Maar wel wilden we graag advies en hem ondersteunen in dit proces.

Toen hebben we Els opnieuw ingeschakeld. Ons gevoel werd bevestigd.

Els is gaan werken met Rebel om hem meer lucht te geven, heeft zijn gevoelens aan ons verwoord en meldde dat hij nog graag een keer naar zee wilde. Ook heeft ze korrels voor Rebel gemaakt, die werkelijk al bij de eerste inname een verandering lieten zien! Er ontstond veel meer rust en acceptatie in huis. Elke dag zagen we verbetering, hij werd blijer, at weer goed, de braakneigingen werden steeds minder, hij had veel meer lucht, werd energieker en sterker. Wat een enorm verschil!

We waren heel erg blij dat hij (en ook wij) zich weer zo ontspannen voelde.

We genoten van de mooie momenten en lieten los hoe lang we nog van hem mochten genieten.

We hebben bijna een maand allerlei leuke en mooie dingen met Rebel kunnen doen, plekken bezocht waar hij vaak kwam en steeds liet hij van alles los en genoot zichtbaar van de aandacht en de fijne momenten. Ik weet zeker dat dit alles zonder de korrels en de behandeling nooit mogelijk was geweest.

Rebel was dolblij om nog met ons mee naar zee te gaan. Hij heeft enorm genoten van het turen naar de meeuwen op het Veerse meer, wandelen langs het water, de zeewind, de duinen en vooral van het strand en zwemmen in de zee. Daar heeft hij heel veel losgelaten.

We hadden hem in tijden niet meer zo blij gezien! Het maakte hem echter wel heel moe, eenmaal thuis kon hij niet meer lopen en wilde niet meer eten. Els adviseerde ons om nog een keer een aantal korrels te geven en heeft nog met hem gewerkt's Nachts stond hij ineens weer op, wilde naar buiten en heeft toen een tijdje heerlijk op het terras gelegen onder een prachtige sterrenhemel en de bijna volle maan.

's Ochtends at hij weer.

Weer thuis ging het nog een paar dagen goed en toen ging Rebel's kaarsje langzaam uit. Hij heeft zich steeds zo op zijn gemak gevoeld, we hebben het gevoel dat hij amper pijn heeft gehad en hij genoot zichtbaar van alle liefdevolle aandacht tijdens zijn laatste weken thuis. Het was goed zo voor Rebel en voor ons.

De mantra's die Els ons adviseerde te draaien hebben Rebel en ons ook enorm geholpen tijdens de gehele periode en brachten veel rust en acceptatie en maakte de weg naar de andere zijde voor Rebel veel gemakkelijker.

Ondanks het verlies en het gemis hebben we dankzij Els' hulp dit proces met onze Rebel heel liefdevol kunnen doormaken en voelen dat Rebel ons hier dankbaar voor is. Het beeld wat Rebel ons tijdens onze eerste sessie bij Els liet zien, zien we nu nog steeds terug, breedlachend en blij, Rebel is blij waar hij nu mag zijn! Dankjewel Els voor je enorm liefdevolle en diepe begeleiding! Dit was en is heel belangrijk voor ons!

Linda en Pam