Waar staat Els Basten Academy voor?

Els Basten Academy staat voor begeleiding geven aan individuen, groepen en dieren.

Els Basten is de oprichtster van de gezondheidspraktijk die ruim 10 jaar ontstaan is. Hieruit is de Els Basten Academy voortgekomen. Meer dan alleen individuen begeleiden op hun levensweg, maar ook het opleiden van mensen om zelf te kunnen werken met de therapie en begeleiding die Els heeft ontwikkeld.

Kwaliteit, Vertrouwen, Diepgang, Liefdevol werken staan hoog in het vaandel.

Daarnaast is Els gespecialiseerd in het vinden van ‘The Missing Link’. Een duur woord voor de sleutel vinden om het lichaam weer in balans te brengen, om het leven te leiden dat je echt wilt, om het werk te doen waar je gelukkig van wordt, om te leven vanuit intuïtie en spontaniteit, vertrouwen op wie en wat je bent, stappen nemen in je leven omdat je ervan geniet en niet omdat het moet, etc.

Er komen zeer uiteenlopende mensen bij Els.
Mensen die al verder zijn in hun intuïtieve ontwikkeling, mensen die zichzelf bestempelen als rationeel en afgesloten van hun gevoel, mensen die bijna alles geprobeerd hebben en niet of nauwelijks verder komen. Wat de insteek ook is, wat de reden ook is dat ze een consult boeken, één ding hebben ze allemaal met elkaar gemeen:

Ze willen zich gelukkig en gezond voelen en vol vertrouwen in het leven staan.

Het gaat er niet om waar je staat in je leven, wat je hebt meegemaakt en hoe diep je bent gegaan. Het belangrijkste is dat je weet hoe je het beste om kunt gaan met de uitdagingen in je leven. Dat je het vertrouwen in jezelf herstelt dat je alles in je hebt om met elke uitdaging om te kunnen gaan. Het leven blijft je uitdagingen geven. We zijn hier niet gekomen om een harmonieus leven te leiden, maar om te leren omgaan met alle ervaringen, met licht en donker, met goed en slecht. Niet iedereen zal dit met me eens zijn, omdat dit misschien niet fijn is om te horen. Maar wanneer je er vanuit gaat dat je op een bepaald moment in je leven echt klaar zult zijn met alle uitdagingen en het alleen maar positief en goed zal zijn, dan zul je teleurgesteld worden. En dat is wat je dan ook hoort uit de mond van de mensen: het houdt ook nooit eens op. Hoeveel moet een mens kunnen verdragen? Wanneer houdt het op?!

Nooit.

Helaas.

Goed Nieuws:

Wanneer je telkens meer en meer je hart opent, leeft vanuit je hart, leeft vanuit liefde, elke uitdaging aangaat met nieuwe kracht, dan zul je merken dat de uitdagingen anders binnenkomen en iets anders met je doen. Je zult merken dat je midden in de zwaarste uitdagingen ook geluk kunt voelen. Het overschaduwt niet meer je hele leven, maar je hebt geleerd hoe je situaties kunt ‘kaderen’.

Oké, zeg je dan, ik ga door een vreselijk zware periode in mijn leven, ja dat klopt. Maar ik zie ook dat ik nog heel veel moois in mijn leven heb en daar richt ik ook veel aandacht op. Het zware in mijn leven, de uitdaging, is niet de 100% realiteit, het is ‘slechts’ een stukje.

Je mind kan je heel erg uitdagen en voor de gek houden, je gedachten kunnen je helemaal gek maken!

Het positieve hieraan is: je kunt je mind dus ook positief beïnvloeden en hierdoor op een ander spoor zetten.

Stel je zit in een simulator: het lijkt net alsof je echt vliegt, omdat je je mind beelden laat zien en gevoelens en beweging laat ervaren die je in een vliegtuig ook ervaart. Maar in werkelijkheid zit je gewoon in een simulator en kun je zo uitstappen.

Je beleving, je gedachten, je gevoelens bepalen hoe intens een ervaring is. Niet de ervaring zelf.

Het is heel fijn en positief om dit te weten, omdat dit betekent dat je zelf invloed hebt op je leven.
Anderzijds is het ook confronterend en geeft het een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

De weg van transformatie, van leren omgaan met situaties, gevoelens, gedachten, kan heel mooi en licht zijn. Je moet alleen weten hóe je dat kunt doen!

Missing Link Therapy houdt in dat Els samen met jou op zoek gaat naar het punt in jou dat jou blokkeert van wie je werkelijk wilt zijn en wilt leven. Dit kan van toepassing zijn op elk onderdeel van je leven. Wanneer de diepste oorzaak wordt aangeraakt, is het van belang te weten hoe je dit in vertrouwen kunt herstellen en van daaruit verder kunt groeien en leven.

Wil je meer weten over een therapie die Els ontwikkeld heeft, kijk dan eens op de volgende pagina:
https://www.elsbasten-academy.com/missing-link-therapy