Joop en Finn - paarden van Andrea

Finn en Joop zijn onze paarden. (Een welshcob en een -bijna- Fries) Finn heb ik al 16 jaar en Joop is eigenlijk net bij ons (Nu ongeveer een maand of 3- 4.) Op dit moment staan Joop en Finn samen in de wei, maar nu nog even met een 'draadje' ertussen.

Dat kwam als volgt:

De dag nadat Joop bij ons kwam hebben we (achteraf veel te snel) Joop en Finn bij elkaar gezet. Dat werd dus knokken. Zelfs zo erg dat we besloten hebben ze toch maar weer uit elkaar te halen. Joop had een behoorlijke trap tegen z'n knie gehad en was kreupel. En dat bleef hij gedurende een week of 3-4. Daarna kreeg hij er nog een  hoefzweer overheen en ook dat heeft nog eens een week of 2 geduurd.

Met name Finn bleef erg onrustig met de komst van Joop. Het leek wel alsof hij zich steeds meer afsloot, en niet echt in z'n 'hum' was. Joop zocht contact met Finn, maar Finn moest er niks van hebben. Hij bleef agressief en onrustig.

Nadat Els Finn had behandeld, kwam langzamerhand de oude Finn weer terug. Langzamerhand wennen Joop en Finn aan elkaar en binnenkort kunnen ze echt bij elkaar in de wei. Het contact met Finn en mij is intenser geworden. Finn is geduldiger, toegnangkelijker en hij lijkt wel zachtaardiger. En dat terwijl ik hem al 16 jaar heb; we groeien nog steeds meer en meer naar elkaar toe. Bijzonder!
Andrea